Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kurs GIMP od podstaw cz. 2
Forum MagazynyInternetowe.pl > MagazynyInternetowe.pl > Komentarze do artykułów
Pomocnik
Główną cechą obrazów tworzonych w GIMP-ie jest wielowarstwowość. Obraz składa się z dowolnej liczby warstw, które są niezależnymi obrazami. W drugim spotkaniu z GIMP-em omówię wszystkie cechy warstw: wymiar, widoczność, przezroczystość,
krycie, tryb, zachowanie przezroczystości, miejsce na stosie warstw oraz grupowanie.

Pełna treść pod adresem:
http://www.internetmaker.pl/artykul/694,1,...dstaw_cz_2.html
Castello
super artykuł wielkie dzięki smile.gif
Pacman
może i fajny artykuł ale ci co dopiero zaczynają robić różne rzeczy w Gimpie czy ogólnie zaczynają swoją karierę to nie wiedzą jak zrobić zdjęcie z lewej lub z prawej strony taki kimś jest na przykład Ja .
lolhhh
Beznadzieja
ktoś
Kurwa ja pierdole, on pisze że sie wstawia inny obraz alby zakryć część warstw ale jak ja to do huja pana mam wsatwić to juz kurwa nei napisał
DZEMI
Dla początkujących trochę niezrozumiałe i za trudne. Po prostu sama teoria, ale dzięki i za to...
Abaddon
No cóż, ja już trochę sam pobawiłem się w Gimpie 2 bez tutoriala i wprawdzie nie wykorzystywałem warstw, ale myślę że sobie z tym poradzę. Przedstawione kroki są dla mnie jak najbardziej zrozumiałe, ale uważam, że autor powinien opisać jak dokładnie wejść w opcję "warstw", gdyż skoro pisze "dla początkujących" to może to dla nich nie być zupełnie oczywiste.
mkt21
Co mi po obrazkach,jak nie ma opisu jak to zrobić.Np.\"owoce i warzywa\"!!!!!
Z tego co widzę tytuł \"GIMP od podstaw\" nie ma zastosowania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.